Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, stejně zase budeme ve velkém počtu volit Babiše. A ČSSD, která mu v zavedení EET pomáhala.

1 1
možnosti

Ano, máte pravdu, přidejte další drobné podnikatele - den zpoždění odpovědi na výzvu ke KH, které bylo včas a řádně podáno!!! Podáno bylo v únoru 2016, pokuta 30 tisíc přišla v lednu 2017 a nebere ani v potaz, že mezitím se změnilo v zákoně 5 kalendářních dnů na 5 pracovních dnů k odpovědi na výzvu. Takže shrnuto - v padesátých letech si komunisti odhlasovali šikanózní zákony, dle kterých pokutovali, odsuzovali do vězení, zabavovali majetek, popravovali. Vše pod dohledem StB. Zlikvidovali drobné živnostníky, kteří musejí pracovat (ne makat) aby vydělali a nemají čas a možnost sedět u PC a denně sledovat jak se vyspali na FÚ, co se budou chtít zeptat.. Šikanovat je takovými zákony, aby AB vybral co nasliboval, je nehoráznost. Navíc se proti pokutám nelze ani odvolat, pokud jste se jen jediný den zpozdili, ani požádat o prominutí (k tomu byste museli být v zahraničí, v nemocnici ale pouze neplánovaně nebo musí přijít přírodní katastrofa). I zločinci mají právo na odvolání a takový poslanec s krabicí "vína" možná nebude ani potrestán. Jen ti drobní podnikatelé, co nemají ani čas a sílu se odvolávat to nakonec zaplatí. Fuj takové vládě - vracíme se do 50.let.

5 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Děkuji za potvrzení mých slov.

1 0
možnosti

Opět jeden plačící podnikatel.Pokud na to nemáte,běžte do zaměstnání.

1 4
možnosti
Foto

Pane Havránku, zkuste si zjistit něco o reálném životě malého podnikatele nebo živnostníka. Kolik sankcí a za co mu hrozí. Kolik různých kontrol ho může navštívit... Schválně, jestli víte, kolik úřadů může takto kontrolovat?

2 0
možnosti

I33v28o 15M95i74l79d96a

22. 2. 2017 14:31

postupná kolektivizace ve jménu koblihy ZADARMO!!!

1 2
možnosti

J40a85n 40P29a37v31e51l

22. 2. 2017 14:17

Ach jo, hloupy clanek. Proc lide vsude hledaji nejaka spiknuti, kdyz danou vec lze vysvetlit prostou lidskou hlouposti?

2 3
možnosti
Foto

Ale jistě, ten zákon vznikl díky lidské hlouposti. Tak jste to myslel, že?

3 2
možnosti
Foto

Nárůst byrokracie díky kontrolnímu hlášení je extrémní. Dříve při čtvrtletním hlášení stačilo za rok 16 listů A4, nyní, při měsíčním kontrolním hlášení to je 64 listů A4, tj. 4x více. Sice se to posílá elektronicky, ale pro případnou kontrolu si to účetní stejně musí vytisknout a založit do šanonu.

9 3
možnosti

Pokud případ paní Markové je ten, co se tu před nedávnem prezentoval, tak si za to mohla víceméně sama. Z tohoto důvodu i další případy nelze brát tak úplně za bernou minci.

Je naivní věřit tomu, co říkají politici. Ministr může vykládat. co chce, ale podstatný je text zákona. A ten nepřipouští prominutí sankcí.

Jinak Kontrolní hlášení není nijak složitá záležitost. Pokud je někdo schopen podat Přiznání k DPH, musí být schopen podat i KH. Obsah je totiž stejný, jen jinak strukturovaný.

5 5
možnosti
Foto

Ano, máte v podstatě pravdu. Problém je právě v tom zákoně, který je z dílny Babišova ministerstva a který zavádí praktiky a hlavně termíny, které umožňují tu šikanu. Když se nad tím zamyslíte, tak termín 5 kalendářních dní na reakci na výzvu, kdy musíte znovu to DPH projít, zkontrolovat a zareagovat, je pro naprostou většinu malých živnostníků a podnikatelů likvidační. To aby si účetní pro jistotu nebrali dovolenou a nebyli nemocní...

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS