Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Autor a mnozí jiní jsou ve vnímání demokracie na štíru. Demokracie je, totiž, vláda jako každá jiná s tím rozdílem, že v ní vládnou všichni všem. Je to tedy diktatura všech všem. Toliko ve zkratce. Nuže a teď palte, rádoby demokrati.

0 0
možnosti
Foto

No, až na to, že jste na velkém omylu. Když si vezmete, kolik lidí ve skutečnosti volilo třeba oučasnou vládu, tak zjistíte, že je to vláda (ve vašem pojetí diktatura) menšiny většině...

Ale nicméně jádro sporu je v tom, že jsou věci, o kterých se nehlasuje. Jako například milionkráte omílaný příklad, kdy hlasují dva vlci a jedna ovce, co bude na večeři... Jak to asi zcela "demokraticky" dopadne?

0 0
možnosti
ŠF

Zásadní omyl autora článku je v jeho vnímání demokracie.

Demokracie je vláda jako každá jiná, s tím rozdílem, že vládnou všichni! Je to tedy diktát všech všem. Toliko ve stručnost srozumitelná definice demokracie. Tak a teď palte!?

0 0
možnosti
JR

J41a26n 51R96á74ž

17. 6. 2017 13:14

Každý se ohání demokracií a přitom co člověk, to jiný názor co vlastně demokracie je.

Stačí se zeptat Halíka, Babiše, Martina Stropnického, Cikána z Přívozu, poslankyně Semelové nebo prezidenta..ve výběru by se dalo pokračovat.... co je podle nich demokracie a jak by se měla v praxi aplikovat. Buď od nich uslyšíme plané fráze nebo, když budou upřímní, uslyšíme diametrálně odlišné názory.

P.S. Jsem přesvědčen, že kdybychom se na to zeptali pana Junckera a dalších členů EK, tak by se nelišily jejich názory od Babišových, Kdyby byli všichni upřímní.

Podle mne je projevem skutečné demokracie, když nikdo nebude svoji představu o ní jiným vnucovat a ve volbách zvítězí ta představa, která má podporu většiny a menšina to přijme s nadějí, že v příštích volbách zvítězí ta jejích.

0 0
možnosti
KC

Prostě jsme současníky budování další totality: po rakouské národnostní přišla německá rasová, pak sovětská třídní a dnes - v krátké době již čtvrtá - násilné roubování umělé sociálně-inženýrské, neomarxistické totality. Jak je však známo ze zkušeností minulosti - vše, co stojí na násilí - nemá dlouhé trvání. Musíme všemi demokratickými způsoby pomoci zastavit společenské glajchšaltování (násilné usměrňování, uniformita) a donutit zvrhlou EU k respektování historicky podmíněných odlišností podle hesla Jednota v různosti. Vím, že chci mnoho, ale k čemu je masa lidí, kteří nemají vlastní rozum a žijí podle cizích not, ať se jim to líbí nebo ne? Pak se můžeme dočkat excesů, které přinesl německý fašizmus nebo sovětský reálsocializmus - masové likvidace lidí, kteří měli o štěstí jiné představy, než hrstka asociálů.

4 1
možnosti
Foto

Zapomínáte, že první republika ve vztahu k ostatním národnostem označována třeba jako imperialistická.

0 0
možnosti
JL

Pravdu mate autore kdyz citujete TGM, zejmena, ze chybi demokrate. TGM by ani nenapadlo pronest: "doufam, ze Sobotkova kariera konci" nebo nadavat novinarum zump. Za tehdejsich casu panovala vzajemna ucta lidi nazoru naprosto odlisnych. staci si precist Capkovy "Hovory" a zjistit jak ruznoroda spolecnost se tam v patky u Capku schazela. TGM si klidne pokecal s komunistou Vancurou a se vsi uctou ho oslovoval "pane doktore". Muze se to otocit a znvu byt lidmi slusnymi?

3 0
možnosti
Foto

Vančura po roce 1929 z KSČ odešel.

0 0
možnosti
VK

Máslo za 50 je drahé?

Čtvrt kila živočišné bílkoviny ve vysoké kvalitě?8-o

0 1
možnosti
Foto

Nejde o samotnou cenu, ale o důvod, jak k tomu došlo... Na počátku stály opět regulace...

2 0
možnosti
Foto

Ten nový jednací řád si zavedl Evropský parlament sám odhlasováním, tedy demokraticky. Není nic jednoduššího než prosadit jeho novelizaci. V minulosti to byla zase různá zmocňovací ustanovení.

1 0
možnosti
Foto

Tak jasně, on Hitler nebo Gottwald se dostali k moci taky demokraticky...

3 1
možnosti
IB

I30v34o 38B89o24u65š91e

17. 6. 2017 8:30

Chybí zmínka o věcech nejpalčivějšíš, pomazánkovém másle a tuzemském rumu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1535x
Už mne nebaví držet pusu a dívat se mlčky, kam se naše republika ubírá. Chci přispět svou troškou k ubránění naší svobody, jak lidské, tak ekonomické, proto jsem se stal členem svobodných. Jestli se mi to bude dařit? Posuďte sami... :)

Seznam rubrik