Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jednodušší by bylo ten zánovní německo-francouzský nesmysl zvaný DPH prostě zrušit.

2 0
možnosti

Jak prohlásil Pindík Soryako, vyřeší to EET a kontrolní hlášení.

FÚ příjme dalších 50 000 zaměstnanců a každá faktura dostane čip.

3 0
možnosti
Foto

Nebo jiné řešení: I při zahraniční transakci by se platila DPH. Teď si ji státy vyrovnávají ze Souhrnných hlášení. Bylo by to spravedlivější i z toho pohledu, že daň by zůstale ve státě, kde ta přidaná hodnota vznikla. Akorát by se muselo mezinárodně domluvit, jestli se použije sazba prodávajícího nebo kupujícího státu.

Kdyby třeba prodávající stát měl sazbu 10% a kupující 20%, tak pokud by se zboží za 100 peněz prodalo za 110, dostane stát prodávajícího to co vždycky, a ve státě nakupujícího se odečte jen půlka toho, co obvykle, ale když to prodá dál, musí odvést 20, výsledek je, že i druhému státu zůstane 10. Kdyby to ale bylo opačně, prodávající stát s vyšší sazbou dostane 20, a ten s nižší sazbou bude mít -10. Zdá se, že spravedlivé by bylo použít průměrnou sazbu.

0 0
možnosti
Foto

právě pro ty rozdíly by to byla další komplikace a možnost opět úniků....

0 0
možnosti

O80t85a 80K81i20n40c

4. 2. 2017 12:09

Jenom na doplnění. Váš "lék na karuselové podvody" v praxi již existuje. Nazývá se režim přenesení daňové povinnosti (reverse charge). V současné době je aplikován na stavebně-montážní práce a na vybrané druhy zboží (viz zákon o DPH). Za váš blog máte ode mne karmu.

3 0
možnosti
Foto

ano, máte částečně pravdu. Skutečně to existuje, jsou u něj dvě podstatná ale:

1. je to pouze na vybrané činnosti a zboží

2. je u něj přenesení zodpovědnosti, což je špatně...

a děkuji :)

1 0
možnosti
Foto

J68a28n 53H82i31n24k

4. 2. 2017 12:08

Je tu ovšem jeden problém. Když se moje babička zaregistruje jako plátce DPH, tak potom bude nakupovat vše bez DPH. Babička žádné faktury nevydá, protože nikomu další služby neposkytuje ani zboží dál neprodá. Její daňové přiznání bude nulové a stát nedostane nic. To by mohli DPH úplně zrušit a vyjde to nastejno.

Dnes musí plátce do přiznání k DPH uvést celý svůj obrat.Takto by musel oddělit zákazníky podle toho, jestli je plátcem nebo není. Kdo bude toto kontrolovat?

4 0
možnosti
Foto

babička by musela založit živnost a podnikat a myslím, že by to bylo velmi snadno zkontrolovatelné

ano, narazil jste asi na jedno slabší místo tohoto konceptu - když si třeba nakoupím "na firmu" věci pro svou soukromou spotřebu. Jednak si myslím, že se to děje už dnes celkem běžně a jednak si myslím, že zde hrozí úniky o několik řádů menší než z karuselů...

3 0
možnosti

Podstata DPH, která u nás nahradila obratovou daň je zdaňování tzv. přidané hodnoty.

Podnikatel koupí materiál za 1 mil. Kč, opracuje ho a prodá za 1,2 mil. Kč. DPH ze samotné přidané hodnoty dvousettisíc korun je to 42 tis. Jak by jste to chtěl řešit vy? Podle toho co jste napsal by jste zrušil DPH jako takovou?

3 0
možnosti

zrušení DPH by mělo obrovský význam kdyby se EU spojila a vytvořila Spojené Státy Evropské, byly by pak tři daně....daň federální, ze které by se financovaly věci federální gesce, pak daň národní, či státní, která by financovala věci státní, a pak daň městská, podle místa nákupu a tím by se financovaly výdaje obcí....jen mne v tomto schématu mate internetový obchod...možná by se pak ta lokální obecní daň MĚLA BRÁT PODLE MÍSTA BYDLIŠTĚ KUPUJÍCÍHO....

TÍM SE OKAMŽITĚ VYHNEME všem problémům s DPH a jejich odpočtech a přípočtech a zjednoduší se veškeré účetnictví....jenže to musí udělat celá EU jinak to nemá cenu a i tohle je velmi pádný argument pro spojení EU ve federaci...tedy ve SPOJENÉ STÁTY EVROPSKÉ

a těch důvodů je velmi mnoho...včetně geopolitických...tedy těch nejzákladnějších

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1535x
Už mne nebaví držet pusu a dívat se mlčky, kam se naše republika ubírá. Chci přispět svou troškou k ubránění naší svobody, jak lidské, tak ekonomické, proto jsem se stal členem svobodných. Jestli se mi to bude dařit? Posuďte sami... :)

Seznam rubrik